Voormalig Fortis-voorzitter Maurice Lippens is in verdenking gesteld wegens koersmanipulatie. Naast Lippens zijn ook ex-CEO Herman Verwilst en voormalig financieel directeur Gilbert Mittler in verdenking gesteld.

 

Enkele dagen geleden werden de gewezen CEO's Jean-Paul Votron en Filip Dierckx van Fortis al in verdenking gesteld wegens koersmanipulatie en het geven van foutieve informatie aan de beleggers.

Vandaag is dat ook het geval met gewezen voorzitter van de raad van bestuur Maurice Lippens. Hij heeft dat zelf in een korte mededeling bevestigd. Daarin zegt Lippens dat hij "kennis heeft genomen van zijn inverdenkingstelling" en dat hij "ten gepaste tijd recente verklaringen in de pers, die buiten hun context werden vermeld, in hun juiste context zal plaatsen".

Volgens de kranten De Tijd en De Standaard zouden ook gewezen CEO Herman Verwilst en voormalig financieel directeur Gilbert Mittler in verdenking zijn gesteld.

Ze zouden worden verdacht van koersmanipulatie en het geven van foutieve informatie aan de beleggers, maar ook "oplichting" omdat de kapitaalverhoging van Fortis gebaseerd geweest zou zijn op verdraaide informatie.

Ten derde zou de jaarrekening van Fortis in de bewuste periode 2007 en 2008 geen waarheidsgetrouw beeld hebben gegeven.

(belga)